Bezele cu nuci
Bezele cu nuci
•3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50
g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau
otet.
•Se bat albusurile de cateva ori cu
telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute
la cald, cu vasul in bain-marie, 10 minute la rece, pana cand albusurile se
intaresc in asa fel incat sa nu curga de pe tel si sa aiba un luciu sidefiu.
Cand sunt aproape gata, se adauga 1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet. Pe o
tava de la aragaz sau pe dosul unei tavi de tabla se asaza o hartie alba care
se unge cu un strat foarte subtire de unt. Pe deasupra se pun cu spritul
gramajoare de albus nu prea mari, cu distanta intre ele. In fiecare se infig
cate 3-4 bucatele de nuci. Se coc la foc domol. Cand albusul incepe sa se
intareasca, se acopera cu o foaie de hartie, ca sa nu se rumeneasca. Bezelele
trebuie sa fie coapte astfel incat sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au copt,
se scot cu un cutit. Daca se dezlipesc greu, se uda hartia pe dos cu putina apa
rece.
|