Aluat foi etaj cu branza
200g faina
200g branza vaci
200g unt
sare
Se amesteca,,,faina untul taiat cuburi,branza dulce.se tine
La rece 60 min .
Aluat foietaj cu drojdie de bere
250g faina
15g drojdie bere
125g lapte
2 galbenusuri
150g unt(50 g aluat ,100g ptr intins)
se framanta ca un alaut dospit iar dupa ce a crescut se intinde cu unt ,setine la frigider.
Aluat foietajcu smantana
250g faina
250g unt
100g smantana
2 galbenusuri
Se amesteca componentele ,se tine la rece 10 12 ore. Secoace la 200 grade C
3.Cuptorul se incalzeste la 220C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se asaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus
pe peretii tavii. Se impunge cu furculita de mai multe ori. Se acopera dupa gust si se pune la copt 20-25 minute.