|
Blini cu garnitura de legume
Blini cu garnitura de legume
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru blini
(placinte rusesti) - 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml
lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau
unt pentru prajit. Pentru garnitura de legume - 1 vanata mica, 1 cartof
(nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica,
1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2
rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.
Mod de preparare: 1. Intr-un bol se amesteca
drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15
minute, la temperatura camerei. 2. Se amesteca faina cu sarea (intr-un
castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe
rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale.
Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa
o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul. 3. Vanata spalata si cartofii
curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul
iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt. 4. Se-ncinge
uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se
adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele
aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera
tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit,
pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si
se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se
lasa sa se raceasca. º Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se
amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de
lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc
blinile. 5. Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza
placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de
20 cm). 6. Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2
minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2
minute, pana s-au rumenit frumos. Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc
toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
|
|