Biscuiti cu glazura de ciocolata
Biscuiti cu glazura de ciocolata
•4 oua, o cana de zahar, 250 g de
margarina, o lingurita de bicarbonat, coaja de lamaie (sau portocala) dupa
gust, faina cat cuprinde.
•Se amesteca toate ingredientele, se pune
faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie
subtire si se taie biscuitii cu diverse forme. Se pun intr-o tava unsa si se
dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana ce biscuitii se rumenesc usor.
Se scot si se lasa sa se raceasca.
•Glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2
linguri de lapte. (Sau: 2 linguri de cacao, 50 g de margarina, 3 linguri de
lapte.) Se amesteca si se pun la foc mic, pe o plita, sa se combine. Cand
compozitia devine ca o pasta, se cufunda biscuitii in ea si se lasa la uscat,
pe un gratar de bucatarie, sau se ia cu lingurita din compozitie si se lasa
dare pe suprafata biscuitilor. Se pastreaza foarte bine in saculeti de panza,
in cutii de metal sau in vase de portelan.
.
|